Reumaviikon webinaarit

9.10.2022, klo 00.00 - 14.10.2022, klo 00.00
420
heta.rissanen@reumaliitto.fi

Reumaviikkoa vietetään 9.-15.10. teemalla Sairaan hyvä hoitopolku. Samalla juhlistetaan 75-vuotiasta Reumaliittoa webinaariviikon merkeissä. 

Webinaariviikon monipuolisesta tarjonnasta löytyy ohjelmaa jokaiselle! Alla webinaariviikon ohjelma ja tarkemmat kuvaukset sisällöstä:

 

Sunnuntai 9.10.

klo 13 Reumaviikon avajaiset Kiteellä - suora lähetys 


Maanantai 10.10.

klo 12 Liikkumisen suositukset ja pitkäaikaissairaus -luento


Mitä ovat liikkumisen suositukset? Entä mitä suositusten näkökulmasta tulisi ottaa huomioon sairastaessa pitkäaikaissairautta? Pitkäaikaissairaus saattaa haastaa liikkumista ainakin ajoittain ja sairastaminen vaatii armollisuutta itseä kohtaan. Tule kuulemaan liikkumisen suosituksista ja löytämään vinkkejä omaan arkeesi, jotta voisit liikkua itsellesi sopivalla tavalla. Luennoitsija on Reumaliiton liikunnan ja terveyden asiantuntija Kirsi Kaipainen-Pyykkö. Luennon kesto on noin  45 minuuttia. 

klo 13 Lempeä kehonhuolto - liikuntahetki 

Irrottaudu arjen keskeltä hetkeksi hengähtämään ja huoltamaan kehoasi. Lempeä kehonhuolto koostuu hengitysharjoituksista ja lempeistä liikeratoja avaavista liikkeistä. Liikkeet voi toteuttaa seisten tai istuen. Varustaudu mukavalla, joustavalla vaatetuksella. Tervetuloa! Liikuntahetken ohjaa Reumaliiton liikunnan ja terveyden asiantuntija Kirsi Kaipainen-Pyykkö. Liikuntahetken kesto on noin 30 minuuttia. 

klo 14 Reumanuoret liikkumaan -hanke

Reumanuoret liikkumaan -hankkeen tavoitteena on tukea reuma- ja muita tuki ja liikuntaelinsairauksia sairastavien lasten ja nuorten mahdollisuuksia liikkua itselle mielekkäällä tavalla. Hankkeessa innostetaan, kannustetaan ja tarvittaessa sovelletaan, jotta kaikki pääsisivät nauttimaan liikunnasta. Tule kuulemaan hankkeesta ja sen materiaaleista! Tervetulleita ovat kaikki hankkeesta kiinnostuneet, esimerkiksi vanhemmat ja lasten ja nuorten liikunnan parissa työskentelevät henkilöt. Hankkeesta kertomassa hanketta koordinoiva, Reumaliitossa järjestösuunnittelijana työskentelevä Heta Rissanen.  Webinaarin kesto on noin 45 minuuttia. 


klo 17.30. Må bra i vardagen 

Mia Montonen föreläser om att må bra i vardagen. I föreläsningen tar hon upp olika sätt som man i vardagen kan ta hand om sig själv och skapa balans i tillvaron. Föreläsningen är riktad till alla som vill må bättre i vardagen. Mia Montonen är en mångsysslare inom social- och hälsovården, hon är utbildad sjukskötare, politcies magister och arbetshandledare (STOry) och för tillfället studerar hon för att bli familje- och parpsykoterapeut.
60 minuter. 


Tiistai 11.10.

12.30 Digipolkuja arjen hyvinvointiin fibromyalgiassa -hanke


Tervetuloa kuulemaan Digipolkuja arjen hyvinvointiin fibromyalgiassa -hankkeesta ja hankkeen aikana luodusta verkkosivustosta. Fibromyalgiapolku on sivusto tiedonhankinnan ja omahoidon tueksi, ja se sopii erityisesti henkilöille, joilla fibromyalgia on todettu äskettäin tai muutama vuosi sitten.  Webinaaria voivat tulla seuraamaan kaikki aiheesta kiinnostuneet. Hankkeesta kertomassa Digipolkuja arjen hyvinvointiin fibromyalgiassa -hankkeen projektipäällikkö Sirkku Ala-Peijari. Webinaarin kesto on noin 45 minuuttia. 


klo 18 Nivelrikko -yleisöluento

Kaikille avoin luento nivelrikosta. Luennon aikana käsitellään mm. seuraavia aiheita: Mikä on nivelrikko? Nivelrikon oireet ja diagnoosi. Hoidon tavoitteet ja periaatteet.  Luennoitsijana professori Jari Arokoski, HUS.  


Keskiviikko 12.10. 

klo 12 Innostava yhdistystoiminta


Yhdistystoiminta tarjoaa parhaimmillaan iloa, yhdessäoloa, uusia kokemuksia, vertaisuutta ja mahdollisuuden oppia ja vaikuttaa. Yhdistystoiminta antaa mahdollisuuden kokeilla ja toteuttaa yhdessä tärkeiksi koettuja asioita. Mikä tekee yhdistystoiminnasta innostavaa? Tule mukaan innostumaan! Yhdistystoimintaan innostamassa Reumaliiton järjestötoiminnan asiantuntija Jaana Sinervuo-Tarula ja järjestötoimen johtaja Ulla Rantanen. Webinaarin kesto on noin 45 minuuttia.  


klo 13 Nivelystävällinen tuolijumppa

Tartu tuoliin ja tule jumppaamaan tuolilla! Nivelystävällinen, koko kehon liikuntahetki tuolilla istuen. Osallistumiseen tarvitset tukevan käsinojattoman tuolin ja joustavan vaatetuksen. Tervetuloa liikkumaan! 
Liikuntahetken ohjaa Reumaliiton liikunnan ja terveyden asiantuntija Kirsi Kaipainen-Pyykkö. Tuolijumpan kesto on noin 30 minuttia. 


klo 17 Sairaan hyvä hoitopolku -paneelikeskustelu 

Suomalainen terveydenhuolto on myllerryksessä, kun sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy vuodenvaihteessa kunnilta hyvinvointialueille. Hoitopolkujen tulee olla selkeitä niin sairastaville ihmisille, lääkäreille ja hoitajille kuin päättäjillekin. Ovatko hoitopolut muutakin kuin lääketiedettä?
 
Hoitopolkujen haasteista ja onnistumisista ovat keskustelemassa Reumaliiton puheenjohtaja Satu Gustafsson sekä kokemustoimijat Hanna Viitanen ja Karoliina Ojala.Torstai 13.10.

klo 12 Tulehdukselliset reumasairaudet ja liikunta


Liikunta on tärkeä osa reumasairauksien hoitoa. Tule kuulemaan, mikä merkitys liikunnalla on tulehduksellisissa reumasairauksissa ja mitä liikkumisessa tulisi ottaa erityisesti huomioon. Luennoitsijana Reumaliiton liikunnan ja terveyden asiantuntija Kirsi Kaipainen-Pyykkö. Luennon kesto on noin 45 minuuttia. 


klo 13 Reumatropin hyvinvointitunti 

Ota hetki aikaa itsellesi ja tule kokemaan arjen tropit! Hauskassa toiminnallisessa hetkessä kuulet arkisten tekojen hyvinvointivaikutuksista ja pääset kokemaan niitä itse. Tule yksin, perheen kanssa tai porukalla. Tämä hetki sopii kaikille! Hyvinvointituntia ohjaamassa Reumatroppi-hankkeen projektipäällikkö Jenni Karvonen. Webinaarin kesto on noin 45 minuuttia. 


klo 18 Nivelreuma -yleisöluento

Kaikille avoin luento nivelreumasta. Luennoitsijana reumatologi Suvi Peltoniemi, HUS. 


Perjantai 14.10. 

klo 12 Reumatropin ryhmätoimintamalli


Reumatroppi-toiminta on iloista yhdessäoloa ja mukavaa tekemistä hyvinvoinnin parissa. Sopisiko teidän yhdistykseen ripaus liikettä, häivähdys kulttuuria ja pieni pala luontoa? Valmis Reumatroppi-ryhmätoimintamateriaali tarjoaa kaikkea tätä ja paljon muuta. Tervetuloa tutustumaan! Ryhmätoimintamallia esittelemässä Reumatroppi-hankkeen projektipäällikkö Jenni Karvonen. Webinaarin kesto on noin 45 minuuttia. 


klo 13 Innostu vapaaehtoisuudesta 

Vapaaehtoistoiminta lisää omaa hyvinvointia ja tarjoaa uudenlaista sisältöä elämään. Sen kautta pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, asioihin ja paikkoihin. Reuma- ja tules-yhdistyksissä on tarjolla monenlaisia mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena. Tervetuloa mukaan! Vapaaehtoisuuteen innostamassa Reumaliiton järjestötoimen johtaja Ulla Rantanen. Webinaarin kesto on noin 45 minuuttia. 
Muutokset ohjelmaan mahdollisia. 

Webinaareihin osallistuminen on maksutonta ja ne ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille. 
Ilmoittaudu mukaan itseäsi kiinnostaviin webinaareihin tämän sivun kautta, viimeistään webinaaria edeltävänä päivänä. 

21.9.2022, klo 00.00 - 14.10.2022, klo 00.00
Suomen Reumaliitto ry
Webinaarit toteutetaan etäyhteydellä, osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen.